2013. szeptember 3., kedd

Kenyér



 Az interneten rengeteg helyen találkoztam a "tökéletes kenyér" receptjével.
Most leírom én is, hátha kedvet kap hozzá valaki:
 Egy tálban össze kell keverni
3 csésze lisztet (1 csésze 2,5 dl.) lehet sima fehérliszt, de én tettem bele rozslisztet is
1 csapott kávéskanál szárított élesztő
1 és fél teáskanál só
1,5 csésze víz
( lehet belekeverni magokat,fűszereket, olajbogyót ízlés szerint)
Nokedli szerű tészta lesz belőle amit 12 órán át pihentetni kell.Praktikus este bekeverni.Reggel egy kis liszttel át kell hajtogatni a tésztát és fél óráig állni hagyni. Míg kel a tészta előmelegítjük a sütőt egy fedeles jénaival. Fontos, hogy tényleg forró legyen a sütő! Óvatosan vegyük ki a jénait ( na én itt szoktam megégetni magam...) és tegyük bele a tésztát. Mehet is vissza. Fél óráig sütjük a jénaiban fedővel aztán még öt percig fedő nélkül. Nagyon jó állagú finom kenyér lesz belőle:)