2009. február 12., csütörtök

Bóbita a dagadt madár


Első horgolt állatkám!Jó nagy lett...két markomban alig fér el:)A csőre olyan mintha krumpli orra lenne.Ha tud valaki segíteni "csőrügyileg" azt megköszönném. A szárnyára vagyok a legbüszkébb mert nem követtem semmi leírást csak magától alakult ki.

6 megjegyzés:

hordosv írta...

Nagyon édes lett a madárkád:)

A csőrre két horgolt és egy hímzett ötletem van.

Én úgy szoktam, hogy 5 szemet felveszek körben és a két következő körben fogyasztok( 2 kispálcába öltve egyszerre fejezem be).

Módszer még, hogy 3 szemet egymás mellett felveszel és soronként 1 szemet fogyasztasz.

Háromszög alakban kihímzed a csőrt. Ha vastagon öltöd ez is csőr szerű.

A blogomon is láthatsz ezekről képet a szivecskemadárnál és a szerelmes madárkáknál.

Hell Krisztina (Kiky) írta...

Nagyon szépen köszönöm az ötletet,ki fogom próbálni.Gyönyörű dolgok vannak a blogodon,szeretem nézegetni!:)Szeretnék majd olyan szépeket horgolni mint te.

Zsukkata írta...

Dejódejó :o)!!! Én is próbálkozom, nagyon jópofa dolog ez a horgolás, és édik a horgolt állatok :o)

anyahajó írta...

Én eddig csak egy madárkát horgoltam. Csináltam neki szárnyakat meg csőrt, aztán a csőrrel ugyanaz volt a bajom, mint neked. És akkor jött az ötlet: amit szárnynak mondtak, azt varrtam fel csőrnek úgy, hogy középen egy vonalon, így olyan lett, mintha ki lenne nyitva a csőre. Sokkal jobban nézett ki, mint az eredetileg csőrnek szánt valamivel.

hordosv írta...

Szerintem a horgolásnál az a legjobb, hogy szabadon improvizálhat az ember:)Minél többet csinálod annál egyszerűbb lesz. Én ezt szeretem a játéktervezésben. Szerintem neked is menni fog majd úgy mint nekem hamarosan. Ha meg kérdésed van, akkor csak kérdezz bátran.

Hell Krisztina (Kiky) írta...

Köszönöm szépen a segítséget és a tanácsokat!Átalakítottam a csőrét...most már szebb lett.Ez a horgolás tényleg nagyon jó dolog:)