2010. március 7., vasárnap

Kéz készítés

Kitaláltam, hogy márpedig én hajlítható kezet fogok készíteni Borókának!Napokig bújtam a netet valami használható anyag után.Budapesten találtam is egy olyan boltot ami gyárt szilikont,de arra várni kellett volna.Bementem hát a kedvenc hobby boltomba és szerencsémre épp volt nekik egy Latexpaste nevű készítményük...bár ezt hivatalosan csak mintavételre szokták használni.Itthon gyorsan formáztam sima gyurmából egy kezet.


Egy tálkába sűrű gipszet kevertem ki és félig belenyomtat a kezet:

Miután megkötött a gipsz, lereszeltem egy kevés szappant, felhabosítottam egy kis vízzel és egy ecsettel jó alaposan bekentem az egészet:

A kéz másik oldalát is befedtem sűrűn gipszel:

Szétszedtem a formát és jó alaposan bekentem mindkét oldalt ezzel a Latex pasztával.Drótokat tettem mindegyik ujjába, hogy mozgathatók legyenek.(Sajnos nem tudtam lefényképezni mert a kezemmel kentem fel a masszát....remélem nincs benne káros anyag)Aztán amilyen gyorsan csak tudtam összefordítottam a két oldalt és jól összenyomtam.Egy napon át hagytam száradni.Miután kivettem kisollóval levágtam róla a felesleges részeket:

Íme a paszta és a kész hajlítható kéz :


6 megjegyzés:

Rózsaszín pöttyök írta...

A kedvenc boltod itt van Debrecenben?

Hell Krisztina (Kiky) írta...

Igen.Ez a Hal közben van.De minden kreatív boltot szeretek:)

Káin a kígyó fia írta...

Tisztelt Blogíró!

Elnézést a zavarásunkért és hogy spameljük magunkat, de szeretnénk minél több körben elterjedni.

Tudjuk ez egy erőszakos formája a terjedésnek, de mivel félünk, hogy írásaink elvesznek a semmibe arra gondoltunk egy commentben népszerűsítjük kis blogunkat, reméljük ezzel nem bántunk meg!

http://mortemaeternus.blogspot.com/

egy olyan oldal, ahol a film, könyv, versajánlók mellett, saját versek, álmok és gondolatok is jelen vannak.

Jelenleg 5 szerkesztő ír különböző témában, jó részt átszövi az okkult hangulat és miszticizmus , de minden más témára is nyitott, mint például street art, képregények és még sorolhatnám!

Reméljük felkeltettük érdeklődésedet és olvasni fogsz minket! Bátran kommentelj nekünk, hiszen várjuk a visszajelzést!Ha zavartunk elnézést kérünk és a spamelés miatt is!

Kellemes blogolást és olvasást továbbra is!

Bt írta...

gratula!
meséd már van hozzá?

itt egy társ-alkotó-nő
http://startpointprize.eu/node/437

Hungarian Captain Nemo írta...

Sziasztok ! Én E-mail-ban és Skyep-on szeretnék veletek komunikálni az Animációs báb készítésről.Sőt a szépen ki dolgozott Moziszerű jó ízlésű Amatőr Animációs bábfilm készítésről ! Kíváncsian várom a válaszotokat amire azonnal válaszolok. Sziasztok. Az E-mail címem - nagy.captainnemo@gmail.com

Hungarian Captain Nemo írta...

Sziasztok itt a Némo kapitány amatőr filmes a Nautilus amatőr film stúdióból! Üdvözlök mindenkit! Én azt üzenem nektek, hogy szeretnék csinálni több színvonalas,finoman ki dolgozott Moziszerű Amatőr Élő szereplős és Animációs bábfilmet amihez Alkotó társakat keresek E-mail-on és Skyep-on keresztül komunikálva. Én nagyon szépen rajzolok, festek, figurát mintázok, faragok és makettet készítek - és még sok mást csinálok. Jelenleg több filmet fejlesztek! Az egyik film történetem a Vénuszon játszódik a XXX.ik században. A másik Film történetem egy új Némo kapitányos film. A harmadik egy Tűndéres, manós film. Szeretettel várom mindenkinek a jelentkezését a közös amatőr alkotáshoz. Az E-mail címem: nagy.captainnemo@gmail.com Sziasztok !